Tribunj

Tribunj Vodice-hez legközelebb fekvő hangulatos kis halászfalu, mindössze 3 km van a két település között. Óvárosa egy pici szigetre épült, tradicionális dalmát házakat csodálhatunk meg egy kis hídon megközelítve. Július végén tartják a halászok éjszakáját, egy igazán látványos ünnepség formájában, sajnos erről mi lemaradtunk.

Itt is kevés a parkolóhely, a Nagyboldogasszony templom előtt található néhány hely, itt tettük le az autót. A Szent Miklós-hegy meghódításával kezdtük. Szent Miklós a tengerészek és a halászok védőszentje. Az út meredek utcán, majd sok lépcsőn vezet felfelé, nem akadálymentes a feljutás. A stációk egészen újnak tűntek. A dombról több helyen ki lehet tekinteni a Koronati-szigetvilágra és az óvárosra. Az egyik legszebb kilátást nyújtja a környékről. A tetején egy kis kápolna található, ennek a közvetlen környezete elhanyagolt volt.

Visszaérve egy rövid sétát tettünk az óvárosba. A halászok az utcán pucolták a halakat, egy kicsit ebbe is beletekinthettek a gyerekek. A vendéglátósok nagyon szívélyes voltak, próbáltak mindenhol beinvitálni minket, turista rajtunk kívül egy-kettő sétált csupán a szigeten. Az óvárosra a szorosan egymás mellé épült kőházak a jellemzőek néhány szűk átjáróval. A külső peremen vendéglátóhelyek találhatók főleg. A kilátásért mindenképp érdemes útba ejteni a települést, ha errefelé jártok.